Yrityssaneeraus
– aloita ajoissa!

Yrityssaneerauksen tavoitteena on tervehdyttää taloudellisissa ongelmissa oleva yritys ja pelastaa se kaikkien osapuolten kannalta haitalliselta konkurssilta. Moni turha konkurssi voitaisiin välttää puuttumalla yrityksen ongelmiin tarpeeksi ajoissa. Rakenteeltaan terve yritys voi saada uuden mahdollisuuden kokonaisvaltaisella talousremontilla.

Jo siinä vaiheessa, kun yritystä uhkaa maksukyvyttömyys, voidaan yrityssaneerausmenettely siihen liittyvine rauhoitusaikoineen panna yrityksen aloitteesta vireille. Yrityssaneeraus pyrkii pelastamaan sen, mikä yrityksen toiminnan kannalta on olennaista. Yrityssaneeraus voi sisältää velkojen maksuohjelman ohella mm. kannattavuuden tehostamista, toiminnan uudelleen organisointia, omistusjärjestelyjä ja erilaisia liiketoiminnan kehittämishankkeita.

Yrityssaneerauksen tavoitteena on terve ja maksukykyinen yritys. Yrityssaneerauksesta on hyötyä niin yrittäjälle kuin sen sidosryhmillekin. Toteutuessaan yrityssaneerauksen tulee, lakiin perustuen, tuottaa parempi lopputulos kaikille velkojille sekä mahdollisille takaajille, joiden aseman se voi myös turvata.

Yrityssaneeraus on tehokas väline vakautukseen.